Sałatka z czereśniami i salamitkami

Sałatka z czereśniami i salamitkami

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4 

Składniki


Sałatka:

  • 2 garście rukoli 
  • 80 g salamitek pleśniowych Sokołów
  • 2 garście czereśni 
  • 1 płaska łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 kolby kukurydzy 
  • szczypta cukru
  • 120 g minikulek mozzarelli
     

Dressing:

  • 4 łyżki oleju z pestek winogron 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • sól, świeżo mielony pieprz
     

Inne przepisy

Sałatka z posypką z beef jerky

Sałatka z posypką z beef jerky

Pizza serowa z peperoni

Sałatka z szynką i karmelizowanym koprem włoskim

Sałatka z szynką i karmelizowanym koprem włoskim