Figa z gruszką

FIGA Z GRUSZKĄ

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2 

Składniki


Sałatka:

  • 1 duża garść liści szpinaku
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 2/3 opakowania szynki sarmackiej Sokołów
  • 2 świeże figi
  • 1 gruszka 
  • 2-3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka obranych pistacji
  • gęsty sos balsamiczny
     

Dressing:

  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz
     

Inne przepisy

Sałatka z szynką i karmelizowanym koprem włoskim

Sałatka z szynką i karmelizowanym koprem włoskim

Pizza serowa z peperoni

Szpinakowe Beef rollsy

Szpinakowe Beef rollsy