Pizza serowa z peperoni

Czas przygotowania: 90 minut

Ilość porcji: 2-4

Składniki


Ciasto na pizzę:

  • 650 ml letniej wody
  • 30 g drożdży
  • 50 g cukru
  • 50 ml oleju
  • 900 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli

 

Sos serowy:

  • 200 ml śmietanki 30%
  • 100 g sera pleśniowego

Dodatki:

  • 1 opakowanie Salami peperoni Sokołów
  • kilka zielonych oliwek
  • 200 g tartego sera mozzarella
  • 50 g sera pleśniowego
  • garść kaparów
  • szczypta suszonego oregano
  • garść rukoli

Inne przepisy

Kanapka w stylu śródziemnomorskim

Kanapka w stylu śródziemnomorskim

Sałata z piklowanymi warzywami i tartym beef jerky

Sałata z piklowanymi warzywami i tartym beef jerky

FIGA Z GRUSZKĄ

Figa z gruszką