Wiosenna sałatka z salami

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2 

Składniki


Sałatka:

  • 1 duża garść mieszanki roszponki i rukoli
  • 6 plasterków salami w pomidorowej obsypce Sokołów 
  • 5 marynowanych patisonów 
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 mała papryka ramiro (6-8 cm długości)
  • 40 g sera typu feta z mleka krowiego
  • 2 łyżki pestek słonecznika
     

Dressing:

  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 łyżka białego octu winnego 
  • 1 płaska łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka listków świeżego oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • sól ziołowa, świeżo mielony pieprz
     

Inne przepisy

Szpinakowe Beef rollsy

Szpinakowe Beef rollsy

Pizza z salami i pieczarkami

Sałatka z posypką z beef jerky

Sałatka z posypką z beef jerky