Szpinakowe Beef rollsy

Szpinakowe Beef rollsy

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 4

Składniki


  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki wody gazowanej
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 garść liści szpinaku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3-4 szpinakowe naleśniki
  • 2 garści mieszanki sałat
  • 1 opakowanie beef jerky Sokołów
  • 150 g puszystego serka śmietankowego 
     
  • 1 żółta papryka
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 4-5 łyżek oleju z pestek winogron
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka białego octu winnego 
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i świeżo mielony pieprz
     

Inne przepisy

Bruschetty z salami

Wiosenna sałatka z salami

Sałatka z szynką i karmelizowanym koprem włoskim

Sałatka z szynką i karmelizowanym koprem włoskim