Szpinakowe Beef rollsy

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4
Składniki
Naleśniki:
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1/3 szklanki wody gazowanej
- 50 g mąki pszennej
- 1 garść liści szpinaku
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Sałatka:
- 3-4 szpinakowe naleśniki
- 2 garści mieszanki sałat
- 1 opakowanie beef jerky Sokołów
- 150 g puszystego serka śmietankowego
- 1 żółta papryka
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki pestek słonecznika
Dressing:
- 4-5 łyżek oleju z pestek winogron
- 1 płaska łyżeczka miodu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i świeżo mielony pieprz